Johan van der Voet NL

Https://Soundcloud.Com/Soundgram/Johan-Van-Der-Voet-Film-Tv-Composer-Showreel-2018

Johan is de eigenaar van Soundgram post en een zeer ervaren Nederlandse componist. Soundgram Post is een Audio-/muziekproductie Studio In Utrecht, middenin het hart van Nederland. Met zijn digitale Protools/Dolby 5.1/Dolby Atmos 7.1.4 studio’s kan hij wereldwijd ADR, Foley, Sound FX en muziek voor film, games, TV en multimedia produceren. Zijn carrière van 25+ jaar  omvat onder andere sountracks voor bijna 100 films en televisieprogrmma’s, en daarnaast honderden producties voor bands, artiesten, voice-overs, etc. 

Johan is lid van de ECSA, een voormalig bestuurslid van de BUMA/STEMRA en was 10 jaar lang voorzitter van de BCMM (hij trad af in 2018). Hij is ook eigenaar en manager van de Soundgram Music Production Library: een internationale online muziek bron die wordt vertegenwoordigd door verschillende sub-uitgevers in verschillende landen over de hele wereld. 

As ervaren componist heeft Johan een goede reputatie opgebouwd als soundtrack artiest die met doordachte beslissingen neemt en stakke en effectieve scrores schrijft die het verhaal goed ondersteunt. Het verhaal staat altijd voorop. Zijn catalogus bestaat onder andere uit muziek voor de genres Misdaad, medisch en horror, maar zijn specialiteiten zijn vooral het maken van gelaagde orkestale muziek en sfeervolle soundscapes voor drama. Hij componeert met precisie bij bewegend beeld.  Dit is vooral effectief voor kleine/intieme films, karakter-gedreven films, en documentaires over gevoelige of emotionele onderwerpen. 

In de laatste jaren is zijn invloed en bereik flink gegroeid door o.a. muziek te maken voor Discovery Channel, NBC, MTV & The BBC. Na zijn nominatie voor Nederlands Beste Media componist door de BUMA/STEMRA in 2012 volgden meerdere nominaties en winsten. Zijn score voor “The Future Behind” heeft de documentaire geholpen om nominaties en prijzen veilig te stellen op verschillende film festivals in 2014. Een jaar later werd zijn score voor “Clocking Paper”, een feature film in de VS, uitgegeven op CD en vrijgegeven voor download en streaming. Recenter won de NPO documentaire “Wognum” waarvoor Johan de muziek maakte  de eerste prijs op het Nederlands Film Festival (oktober 2018).

In 2019 verhuisde hij met zijn studio Soundgram naar de Europalaan in Utrecht, waar hij meerdere studio’s en een kantoorruimte bouwde. De hoogtepunten van de afgelopen paar jaar zijn o.a. “De Club van Vijf”, “Kristen”, “Elisabetta”, en “Het Verhoor” geweest. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *